• szkolnasciaga.pl

Jak nie czytam jak czytam 2019 sprawozdanie z akcji

4 listopada 2019 08:31

Młodzi ludzie czytają znacznie więcej niż dorośli (nie czyta 62% Polaków powyżej 15. roku życia), a jednocześnie są przez dorosłych pouczani. Pora odwrócić role: niech to uczniowie pokażą dorosłym, jak się czyta. Organizatorem akcji jest redakcja miesięcznika Biblioteka w Szkole wraz z ponad 2000 bibliotek.Sprawozdanie zostało przyjęte! Dziękujemy! Za aktywność, organizację i udział w akcji „Jak nie czytam jak czytam". Mamy nadzieję, że jej organizacja była przyjemna, a przede wszystkim że spodobała się młodym czytelnikom.Przebieg akcji: Ogólnopolska Akcja Masowego Czytania - Jak nie czytam, jak czytam? - w naszej szkole miała urozmaicony przebieg. Rozpoczęła się o godzinie 10.00, gdy klasa 4c, która była akurat na wycieczce w Bibliotece Publicznej Dzielnicy Bemowo - wykorzystała przepiękne wnętrza Czytelni nr XVII i zaczęła czytać zaproponowane przez bibliotekarzy pozycje.Starzy nie czytają? W młodych nadzieja! Według badań 62% Polaków nie czyta w ciągu roku ani jednej książki. Badania obejmują jednak osoby powyżej 15 roku życia. Młodzież - wbrew stereotypowi - czyta znacznie więcej, więc zachęcamy ją do pokazania dorosłym, jak powinno się czytać.Przebieg akcji: 1 czerwca o godzinie 10.00 Biblioteka Gminna w Pisarowcach wraz z Szkołą Podstawową im. Marii Konopnickiej oraz LKS Pisarowce włączyły się w ogólnopolskie bicie rekordu w akcji „Jak nie czytam, jak czytam".Uczniowie i nauczyciele z klas O-III, podobnie jak społeczności szkolne w całej Polsce, zebrali się w dniu 1 czerwca by wspólnie czytać — każdy to, na co ma ochotę.

Przyłączyliśmy się tym samym do ogólnopolskiej akcji ustanawiania rekordu czytania w jednym momencie -.

czytam". Przez całe wakacje czytaliśmy Wasze sprawozdania, liczyliśmy uczestników, przejrzeliśmy tysiące nadesłanych zdjęć. Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w tę akcję! Po raz kolejny udowodniliście, że nie brakuje Wam pomysłów na wspólne czytanie.Starzy nie czytają? W młodych nadzieja! Według badań 62% Polaków nie czyta w ciągu roku ani jednej książki. Badania obejmują jednak osoby powyżej 15 roku życia. Młodzież - wbrew stereotypowi - czyta znacznie więcej, więc zachęcamy ją do pokazania dorosłym, jak powinno się czytać.Sprawozdanie z akcji czytelniczej „Jak nie czytam jak czytam" Akcja odbyła się 10.06.2016 o godz. 10.00 w sali gimnastycznej Szkoły Podstawowej nr 137 im. prof. Kamińskiego w Łodzi. Wzięło w niej udział 20 klas, począwszy od uczniów klas pierwszych, dzieci uczęszczające do świetlicy szkolnej, aż po uczniów klas szóstych.SPRAWOZDANIE Z AKCJI „ Jak nie czytam, jak czytam". Klasa 4 b Dnia 1 czerwca 2017 roku odbyła się w naszej szkole akcja „ JAK NIE CZYTAM, JAK CZYTAM." Najpierw zebraliśmy się w auli szkolnej i wysłuchaliśmy Pani Sylwii Salej, która opowiadała nam o różnych ciekawych książkach dla dzieci i młodzieży.Starzy nie czytają? W młodych nadzieja! Według badań 62% Polaków nie czyta w ciągu roku ani jednej książki.

Badania obejmują jednak osoby powyżej 15 roku życia.

Młodzież - wbrew stereotypowi - czyta znacznie więcej, więc zachęcamy ją do pokazania dorosłym, jak powinno się czytać.Już ponad 1200 bibliotek szkolnych, publicznych i pedagogicznych wpisało się na mapkę organizatorów akcji "Jak nie czytam, jak czytam"! Jak tam.Jak nie czytam, jak czytam. 1,818 likes · 5 talking about this. „Jak nie czytam, jak czytam" to największa akcja czytelnicza w Polsce.Przebieg akcji: W piątek 7 czerwca cała szkoła podstawowa w Kobylinie przystąpiła do akcji czytelniczej "Jak nie czytam, jak czytam". Nasza szkoła brała udział w akcji już po raz trzeci. Frekwencja jak zwykle dopisała, w akcji wzięło udział 351 uczniów z klas 1-8.See more of Jak nie czytam, jak czytam on Facebook. Log In. orZa nami czwarta edycja akcji „Jak nie czytam jak czytam". Przez całe wakacje czytaliśmy Wasze sprawozdania, liczyliśmy uczestników, przejrzeliśmy tysiące nadesłanych zdjęć. Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w tę akcję! Po raz kolejny udowodniliście, że nie brakuje Wam pomysłów na wspólne czytanie.7 czerwca w ramach akcji "Jak nie czytam jak czytam" razem z przedszkolakami z Zaleszan spotkaliśmy się na bajkowym pikniku. Podczas tego spotkania odgadywaliśmy bajkowe zagadki, szukaliśmy krasnoludków i bawiliśmy się na świeżym powietrzu. Na zakończenie przeczytaliśmy wybraną przez dzieci bajkę o ich ulubionych bohaterach, Annie, Elsie i bałwanku Olafie.

.Zapraszamy do przesyłania sprawozdań z akcji.

Jeżeli mieliście kłopoty z przetworzeniem sprawozdania, to spróbujcie ponownie. Password: Forgot account? Sign Up. See more of Jak nie czytam, jak czytam on Facebook. Log In. Create New Account. See more of Jak nie czytam, jak czytam on .See more of Jak nie czytam, jak czytam on Facebook. Log In. orDZIĘKUJEMY! Za nami czwarta edycja akcji „Jak nie czytam jak czytam". Przez całe wakacje czytaliśmy Wasze sprawozdania, liczyliśmy uczestników,.7 czerwca 2019 r. o godz. 10.00 uczniowie z całej Polski wspólnie czytali książki w ramach akcji Jak nie czytam, jak czytam, organizowanej przez miesięcznik Biblioteka w Szkole.Nasze liceum po raz czwarty przyłączyło się do tego wydarzenia.28 czerwca 2019 09:46 | Aktualności. Sprawozdanie z akcji "Jak nie czytam, jak czytam" Zachęcamy do przeczytania relacji z ogólnopolskiej akcji "Jak nie czytam, jak czytam", która została przerowadona w naszej szkole.See more of Jak nie czytam, jak czytam on Facebook. Log In. Forgot account?W czwartek 1 czerwca, o 10.00 uczniowie Zespołu Szkół w Trześniowie, starszaki z Przedszkola w Trześniowie wraz z wychowawczyniami, przedstawicielki Grupy Zabawowej działającej przy Publicznej Bibliotece w Trześniowie, nauczyciele i rodzice przyłączyli się do ogólnopolskiej akcji masowego czytania "Jak nie czytam, jak czytam", której głównym inicjatorem jest redakcja .Szkoła Podstawowa nr 7 im. Batalionu „Zośka" w OtwockuW piątek 8 czerwca o godz. 10.00 cała społeczność szkolna przyłączyła się do ogólnopolskiej akcji masowego czytania ,,Jak nie czytam, jak czytam". W tym samym czasie uczniowie z całej Polski zebrali się w swoich szkołach lub poza nimi, aby wspólnie czytać swoje ulubione książki, ustanawiając rekord czytania w jednym momencie.8 czerwca o godz. podejmiemy kolejną, trzecią już, próbę bicia rekordu czytania w jednym momencie - w ramach naszej wspólnej akcji "Jak nie czytam, jak czytam". W ubiegłym roku wzięło w niej udział prawie 460 tys. uczniów z ponad 2 tys. szkół. W wielu miejscach akcja była znaczącym wydarzeniem lokalnym.Relacja z akcji "Jak nie czytam jak czytam". :) Przejdź do. Sekcje tej strony. Pomoc w zakresie dostępności. Facebook. Adres e-mail lub numer telefonu: Hasło: Nie pamiętasz nazwy konta? Rejestracja. Zobacz więcej postów strony Gminna Biblioteka Publiczna w Kowalkach na Facebooku.Sprawozdania; Galeria; Znajdź na stronie Szukaj. Jak nie czytam, jak czytam .W tym roku nasza szkoła włączy się do IV edycji najpopularniejszej akcji czytelniczej w Polsce "Jak nie czytam, jak czytam".Organizatorem akcji jest redakcja miesięcznika Biblioteka w Szkole wraz z ponad 2 000 bibliotek. 7 czerwca 2019 (piątek) o 10.00 uczniowie z całej Polski będą czytać książki - bez przymusu, każdy to, na co ma ochotę..