• szkolnasciaga.pl

Jak nie czytam jak czytam 2018 sprawozdanie z akcji

14 października 2019 17:58

Sprawozdanie zostało przyjęte! Dziękujemy! Za aktywność, organizację i udział w akcji „Jak nie czytam jak czytam". Mamy nadzieję, że jej organizacja była przyjemna, a przede wszystkim że spodobała się młodym czytelnikom.Młodzi ludzie czytają znacznie więcej niż dorośli (nie czyta 62% Polaków powyżej 15. roku życia), a jednocześnie są przez dorosłych pouczani. Pora odwrócić role: niech to uczniowie pokażą dorosłym, jak się czyta. Organizatorem akcji jest redakcja miesięcznika Biblioteka w Szkole wraz z ponad 2000 bibliotek.Regulamin ogólnopolskiej akcji „Jak nie czytam, jak czytam" - 2018 r. Postanowienia ogólne 1. Organizatorem głównym akcji „Jak nie czytam, jak czytam" jest redakcja miesięcznika „Biblioteka w Szkole" (zwana dalej: organizatorem głównym). 2.Uczniowie i nauczyciele z klas O-III, podobnie jak społeczności szkolne w całej Polsce, zebrali się w dniu 1 czerwca by wspólnie czytać — każdy to, na co ma ochotę. Przyłączyliśmy się tym samym do ogólnopolskiej akcji ustanawiania rekordu czytania w jednym momencie - pod hasłem: "JAK NIE CZYTAM, JAK CZYTAM".Sprawozdanie z akcji czytelniczej „Jak nie czytam jak czytam" Akcja odbyła się 10.06.2016 o godz. 10.00 w sali gimnastycznej Szkoły Podstawowej nr 137 im. prof. Kamińskiego w Łodzi. Wzięło w niej udział 20 klas, począwszy od uczniów klas pierwszych, dzieci uczęszczające do świetlicy szkolnej, aż po uczniów klas szóstych.W piątek 10 czerwca, o 10.00 uczniowie Szkoły Podstawowej nr 5 w Skarżysku - Kamiennej przyłączyli się do ogólnopolskiej akcji masowego czytania "Jak nie czytam, jak czytam".

W tym samym czasie uczniowie z całej Polski zebrali się w swoich szkołach lub poza nimi, aby wspólnie.

Typ: plakat biblioteczny. Odbiorca: uniwersalny. Format: B2 (50 x 70,7 cm)Dla rozrywki, z uśmiechem, we wspólnym gronie. Biblioteki, będące organizatorami akcji, udowodniły, że uczniowie chcą czytać. Wspólnie stworzyliśmy masową akcję czytelniczą na niespotykaną dotąd skalę, dzięki której pokazano dorosłym, jak się czyta w młodym pokoleniu.Starzy nie czytają? W młodych nadzieja! Według badań 62% Polaków nie czyta w ciągu roku ani jednej książki. Badania obejmują jednak osoby powyżej 15 roku życia. Młodzież - wbrew stereotypowi - czyta znacznie więcej, więc zachęcamy ją do pokazania dorosłym, jak powinno się czytać.Jak nie czytam, jak czytam - akcja masowego czytania Biblioteka w Szkole zachęca do wzięcia udziału w akcji Jak nie czytam, jak czytam. Akcja ma na celu promocję czytelnictwa wśród dzieci i młodzieży oraz zamanifestowanie, że czytają więcej, niż dorośli.Sprawozdanie z akcji ogólnopolskie j- „Jak nie czytam, jak czytam". Posted on 12 czerwca 2018 by aneta.czyzykgmail.com W dniu 8 czerwca o godz. 10.00 odbyła się akcja ogólnopolska " Jak nie czytam, jak czytam" w Szkole Podstawowej Nr 1- Gimnazjum Nr 1 w Żurominie.Młodzież - wbrew stereotypowi - czyta znacznie więcej, więc zachęcamy ją do pokazania dorosłym, jak powinno się czytać.

Szkoła Podstawowa im.

Arkadego Fiedlera w Chomęcicach - sprawozdanie z akcji - Jak nie czytam, jak czytamJak nie czytam, jak czytam. 1,813 likes · 12 talking about this. „Jak nie czytam, jak czytam" to największa akcja czytelnicza w Polsce.Za nami czwarta edycja akcji „Jak nie czytam jak czytam". Przez całe wakacje czytaliśmy Wasze sprawozdania, liczyliśmy uczestników, przejrzeliśmy tysiące nadesłanych zdjęć. Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w tę akcję! Po raz kolejny udowodniliście, że nie brakuje Wam pomysłów na wspólne czytanie.Dotacja ze środków związanych z wyłączeniem z produkcji gruntów rolnych - „Przebudowa drogi gminnej nr 290220W Stanowo-Osmolinek" Dotacja ze środków finansowanych z budżetu Województwa Mazowieckiego; Otwarte Strefy Aktywności (OSA) EDYCJA 2018 - „Zagospodarowanie parku w centrum miejscowości Nowe Miszewo""Za moich czasów to było." Polska młodzież czyta, i to znacznie więcej niż dorośli. Zamanifestujemy to wspólnie 8 czerwca o 10.00. Rok temu czytało z.Pula nagród w akcji "Jak nie czytam, jak czytam" przekroczyła już 11 000 zł, a to nie koniec :D Szczegóły odnośnie nagród znajdziecie tutaj:.W dniu 07.06.2019 r. nasza szkoła po raz pierwszy przystąpiła do ogólnopolskiej akcji „Jak nie czytam, jak czytam", której celem było: promowanie czytania w prosty i radosny sposób. Bez przymusu, podniosłych haseł i wielkiej filozofii.

Aby czytanie nie kojarzyło się uczniom z narzucanymi lekturami, tylko miłym wspomnieniem.28 czerwca 2019.

Sprawozdanie z akcji "Jak nie czytam, jak czytam" Zachęcamy do przeczytania relacji z ogólnopolskiej akcji "Jak nie czytam, jak czytam", która została przerowadona w naszej szkole.Relacja z akcji "Jak nie czytam jak czytam". :) Przejdź do. Sekcje tej strony. Pomoc w zakresie dostępności. Facebook. Adres e-mail lub numer telefonu: Hasło: Nie pamiętasz nazwy konta? Rejestracja. Zobacz więcej postów strony Gminna Biblioteka Publiczna w Kowalkach na Facebooku.Pochwalmy się czytaniem! W tym roku zachęcamy wszystkich uczestników akcji (uczniów, nauczycieli, rodziców) do zabawy #JakCzytam. Password: Forgot account? Sign Up. See more of Jak nie czytam, jak czytam on Facebook. Log In. Create New Account. See more of Jak nie czytam, jak czytam .Już ponad 1200 bibliotek szkolnych, publicznych i pedagogicznych wpisało się na mapkę organizatorów akcji "Jak nie czytam, jak czytam"! Jak tam.We współpracy ze Szkołą Podstawową nr 16, dnia 08.06. 2018 roku dzieci z gr. IV i V włączyły się do akcji " JAK NIE CZYTAM, JAK CZYTAM" U czniowie z całej Polski o godz. 10:00 czytali ulubione książki. Głównym celem akcji jest promocja czytelnictwa oraz odkrywanie radości z czytania.See more of Jak nie czytam, jak czytam on Facebook. Log In. Forgot account?Jak nie czytam, jak czytam. 1,834 likes · 143 talking about this. „Jak nie czytam, jak czytam" to największa akcja czytelnicza w Polsce.Starzy nie czytają? W młodych nadzieja! Według badań 62% Polaków nie czyta w ciągu roku ani jednej książki. Badania obejmują jednak osoby powyżej 15 roku życia. Młodzież - wbrew stereotypowi - czyta znacznie więcej, więc zachęcamy ją do pokazania dorosłym, jak powinno się czytać.,,Jak nie czytam, jak czytam" - 2018 r. ogólnopolska akcja masowego czytania. Gminne Centrum Kultury i Bibliotek w Iwanowicach zaprasza nauczycieli i.Sprawozdanie finansowe za 2018 rok ; TIK w szkole. Scenariusze lekcji. Akcja "Jak nie czytam, jak czytam" Szczegóły Opublikowano: 20 czerwiec 2018 Odsłony: 183 CZYTANIE JEST FAJNE! .Jak nie czytam, jak czytam!. Kończymy mocnym uderzeniem i prezentujemy w telegraficznym skrócie sprawozdanie z bicia rekordu w masowym czytaniu. W czasie, gdy organizator akcji - Redakcja BIBLIOTEKI W SZKOLE, jeszcze zlicza wyniki, my cieszymy oczy widokiem zaczytanej młodzieży. Jest mocW dniu 08.06.2018 r dzieci z grupy „Żabki" wzięły udział w ogólnopolskiej akcji czytelniczej „Jak nie czytam jak czytam". Akcja polega na masowym czytaniu książek w jednym momencie. Wyposażeni w swoje ulubione książeczki a niektórzy przebrani w ulubione postaci z bajek dzielnie maszerowały nasze starszaki, chociaż ..